Cardiologie Interventionala

Cardiologie interventionala – Cardiologia interventionala este ramura cardiologiei care, prin intervenții cardiovasculare minim-invazive, se ocupa de diagnosticul si tratamentul bolilor inimii (boala coronariana, aritmii, bolile valvelor cardiace) si ale arterelor. Principalele avantaje ale cardiologiei interventionale sunt recuperarea rapida si riscul redus de complicatii comparativ cu chirurgia deschisa. Printre cele mai comune proceduri efectuate in cadrul acestei specialitati se numara angioplastia coronariana, care deschide arterele ingustate ale inimii, si implantarea de stenturi, care sunt dispozitive mici menite sa mențina deschise vasele de sange.

Cardiologie Interventionala

Printre serviciile de cardiologie interventionala oferite de CardioMed, se enumera:

  • Coronarografie
  • Angioplastie
  • Arteriografie membre inferioare
  • Arteriografie carotide
  • Arterioplastie

Spitalul Cardiomed este singura unitate privata din Oltenia care ofera pacientilor servicii medicale de cardiologie interventionala cu posibilitatea de spitalizare continua. Departamentul de cardiologie interventionala dispune de un angiograf de ultima generatie, Philips, dotat cu cele mai avansate tehnologii de reducere a radiatiilor, lucru care este foarte important atat pentru medicul interventionist cat si pentru pacienti si care ofera vizualizarea perfecta a tuturor arterelor din corp. Astfel, in cadrul departamentului nostru pot fi efectuate coronarografii, angioplastii cu stent sau balon la nivel coronarian dar si la nivelul arterelor de la membrele inferioare.

Dr. Cristian Militaru
  • Dupa procedura pacientii raman internati 24 ore, perioada in care dispun de servicii de spitalizare continua de cea mai inalta calitate, avand garda de cardiologie peste noapte si cazare in saloane moderne, in care dispun de tot confortul si care corespund atat cerintelor in vigoare cat si standardelor europene.

Saloane departament cardiologie interventionala

  • Coordonarea departamentului si efectuarea procedurilor sunt realizate de catre dr Militaru Cristian, medic cardiolog primar cu supraspecializare in cardiologie interventioanala, avand studii de specialitate efectuate la “ Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu, Bucuresti, la University of East Anglia din Marea Britanie si la National Institute of Health din SUA.

DL Dr Militaru Cristian este un medic cu o vasta experienta, de peste 10 ani, fiind si membru in Societatea Romana de Cardiologie si in Societatatea Britanica de Cardiologie Interventionala. Departamentul de cardiologie interventionala pe care il coordoneaza nu il trateaza ca pe o afacere, ci ca pe o pasiune, depunad toate eforturile necesare pentru a realiza actul medical bazat pe comunicare deschisa, empatie si bunastarea pacientilor.

Venim in intampinarea pacientilor cu o echipa avand o abordare atenta si detaliata, respectand cele mai inalte standarde etice si de siguranta

Referitor la serviciile de cardiologie interventionala si spitalizare continua, va stam oricand la dispozitie la numarul de telefon: 0756 130 717